Mlada holandska haringa
Specijalitet. U svakom gradu u centricu obicno cuci jedan prikolica sa ribljim zezalicama al glavni hit u maju i u junu je dabome Nieuwe Hollandse Haring (od milja je zvati Hollandse Nieuwe). Uvati se mlada haringa (u maju i u junu valjda ima najvise tih nekih blagorodnih ribljih masnoca), pa se ocisti, pa se posoli i malo stavi da odstoji. E tako posoljena sirova haringa se ona garnira sa po-shake sjeckanog crnog luka i na tradicionalan nacin (vidi sliku) prozdre.
Jooooj kako je to sirovo. Uf sirova riba bre! Al probala sam da probam, samoj sebi skidam kapu, bas fino postujem holandsku kulturu, a oni nama tako, ne daju u Shengen , sram ih bilo.
1 Komentari:
At 5:05 PM, biljak rece…
Sjajan post, stil tecan, pismenost korektna!
odlican (5)
BK
P.S. Stid me je i priznati sad, ali meni se svidele te zive ljigave haringice, onako bogato lukcinom zacinjene hehe :)
Post a Comment
<< Home